טיפול בPDD

על PDD (אוטיזם)


אוטיזם היא הפרעה מולדת המתאפיינת בקשיים חברתיים, בקשיי תקשורת ובהתנהגויות חריגות.
טווח החומרה של התסמינים השונים נבדל מאדם לאדם ונע בין קשיי תקשורת לבין העדר מוחלט של תקשורת בין אישית. הגורם לאוטיזם אינו ידוע ואדם יסבול מההפרעה משך כל חייו.
טיפול תרופתי עשוי להקל על הסימפטומים וטיפולים שונים אצל קלינאית תקשורת כמו גם טיפולים התנהגותיים מועילים במקצת.

טכנולוגיית נוירופידבק


טכנולוגיית נוירופידבק (NeuroFeedback) היא שיטת טיפול מודרנית המאפשרת למטופל ללמד את מוחו כיצד לפעול באופן אופטימלי. הסדרת פעילות גלי המוח הנלמדת במהלך הטיפול מביאה להקלה משמעותית בסימפטומים מסבי סבל. מדובר בטיפול ללא תרופות, שאינו פולשני כלל.
השיטה מתבססת על עיקרון ההתניה: מטופל צופה בסרט לבחירתו. המחשב קורא את פעילות גלי המוח של המטופל בעת הצפייה ומתגמל אותו בכל פעם שמוחו פועל באופן תקין: כאשר הפעילות תקינה, רואה המטופל את הסרט באופן חד וברור. כאשר המחשב מזהה פעילות בלתי רצויה, נראה הסרט באופן מטושטש. כך לומד מוחו של המטופל לפעול בצורה מיטבית.

טיפול ב PDD באמצעות טכנולוגיית נוירופידבק


ילדים אוטיסטים שטופלו באמצעות טכנולוגיית נוירופידבק שיפרו את התקשורת הבין-אישית שלהם עם סביבתם הקרובה והפגינו פחות סימנים של אי-שקט, חרדה והתנהגות חריגה, כפי שתועד במאמרים מדעיים רבים.

מאות מאמרים מדעיים בודקים את נושא התפקוד המוחי אצל האדם הסובל מאוטיזם ומהם עולה, שמדובר בהפרעה רחבת היקף הפוגעת באזורים רבים במוח. השיפור במצבם של הילדים הללו באמצעות נוירופידבק ניכר, אם כי להבדיל מטיפול בנוירופידבק בהפרעות אחרות, כאן אין המטרה החלמה מלאה. בעקבות הניסיון שנצבר בנוירוקליניק אנו יודעים, שאפשר לעיתים לחוש בשינוי כבר מהפגישות הראשונות, אך בשל מורכבות הבעיה מדובר בטיפול הדורש התמדה ופגישות מרובות.
במחקרים שונים הוכח, שגם ילדים אוטיסטים שאינם מוכנים לשתף פעולה בטיפול מגיבים באופן חיובי, בתנאי שהם מוכנים לשאת את חיבור החיישן על ראשם. במקרים מעין אלה אנו משתמשים בחיזוק צלילי בלבד שהילד שומע גם אם אינו מתבונן במסך.

טיפול מרחוק או טיפול במרפאה


הטיפול היעיל ביותר נעשה במסגרת מרפאתית וניתן על-ידי אנשי מקצוע.
ניתן לבצע את הטיפול במרכז רפואי נוירוקליניק הנמצא בבאר שבע.
לחילופין אנו מציעים טיפול מרחוק, כדי לאפשר לאנשים עם מוגבלויות הגעה שונות (זמן, מרחק, נכות), טיפול מקצועי ויעיל.
אנו משתמשים בין השאר במכשור המאפשר לנו שליטה מלאה מרחוק על הטיפול בלי שלמטופל תהיה יכולת להשפיע על הפרמטרים ולשנותם. בדרך זו, בתום כל טיפול שולח המטופל את מהלך הטיפול המלא כולל אות ה EEG לנוירוקליניק.
בנוירוקליניק בודקים את תוצאות הטיפול ומנתחים את "גרפי הלמידה". ועל פי הממצאים מתוכנן הטיפול הבא והמטופל מקבל בדואר אלקטרוני את קוד כיוון המכשיר לפעם הבאה. ללא כיוון מחדש לא יוכל המכשיר לפעול.
את הטיפול "מרחוק" מלווים שאלונים והערכות ממוחשבות מדוקדקות ובנוסף אנו משתמשים בשיחות טלפון ושיחות וידאו דרך האינטרנט כדי לוודא שהטיפול אכן מתבצע באופן מיטיבי.
בעת הטיפול משאילה נוירוקליניק למטופלים מכשור ייעודי וגובה תשלום אך ורק עבור כל טיפול ולא על קניית המכשיר או השכרתו.

HYPERLINK "http://www.neuroclinic.co.il/Autism-PDD-Full.php?gclid=CI_cwsDb6q4CFUEOfAodTGlBMg" \l "#" INCLUDEPICTURE "http://www.neuroclinic.co.il/images/plus.gif" \* MERGEFORMATINET תיאור מקרה של טיפול באוטיזם בעזרת נוירופידבק (לחצו כדי לפתוח או לסגור)

ה. הגיעה לטיפול בגיל 12. מגיל צעיר אובחנה כסובלת מאוטיזם. במבט ראשון נראתה ילדה רגילה, אך לאחר זמן מה בחברתה, אי אפשר היה שלא להבחין בקשייה. היא נטתה להגיב לכל קונפליקט בצעקות ובכעס שביטאה בכך שהלכה לפינה והסתגרה שם בתוך עצמה למשך זמן רב. התנהגות זו גבתה ממנה מחיר יקר מבחינת הקשר עם בני גילה. היא הביעה רצון לשחק עם ילדים בני גילה אך בפועל, חוויות הדחייה החוזרות גרמו לה לכעס רב ולעצב. גם בבית הספר הגיבה בצורה קשה לכל שינוי בסיטואציה או לסטייה מהשגרה. כל שינוי שהתרחש הצריך שבועות ארוכים של הסתגלות: שינויים כגון החלפת מורה או החלפת כיתה הכבידו עליה מאוד.
ה. טופלה עם מספר פרוטוקולים של נוירופידבק במשך 60 פגישות. כבר מהפגישה החמישית אפשר היה לשים לב לשינוי הניכר שחל בה. הרמזים הראשונים לשינוי היו כאשר הלכה לקייטנה במהלך החופש הגדול. בניגוד לעבר, היא הסתגלה למקום החדש תוך יום והלכה לשם בשמחה. גם בקייטנה התגלו קשיים וקונפליקטים, אך הפעם היא התרצתה וחזרה לפעילות תוך זמן קצר ולא עוד הסתגרה בתוך עצמה למשך שעות רבות כבעבר. ה. סבלה כל ילדותה מהתפרצויות זעם ובכל פעם שלא קיבלה את מבוקשה, הגיבה בצורה קשה. עם הטיפול חל שיפור ניכר והתפרצויות הזעם פחתו במידה ניכרת. ההורים דיווחו על כך, שגם מבחינה חברתית חל שיפור ניכר במצבה. היא אף החלה ללכת לשחק עם ילדים אחרים בביתם – דבר שמעולם לא עשתה קודם לכן.

HYPERLINK "http://www.neuroclinic.co.il/Autism-PDD-Full.php?gclid=CI_cwsDb6q4CFUEOfAodTGlBMg" \l "#" INCLUDEPICTURE "http://www.neuroclinic.co.il/images/plus.gif" \* MERGEFORMATINET תקציר מאמר בנושא אוטיזם ונוירופידבק (לחצו כדי לפתוח או לסגור)

שם המאמר : ההשפעה ארוכת הטווח של נוירופידבק על ילדים אוטיסטים
מקום הפרסום : Research in Autism Spectrum Disorders, 2008

תיאור המחקר בקצרה:
במחקר של קבוצת חוקרים מאוניברסיטה בהולנד טופלו 14 ילדים אוטיסטים באמצעות 40 מפגשי נוירופידבק. כבקרה שימשו ילדים אוטיסטים אחרים בני אותו גיל שקיבלו טיפולים זהים למעט נוירופידבק. הוכח כי הטיפול הביא לשיפור ניכר במדדים רבים כמו קשב, תכנון, תקשורת מילולית ולא מילולית, בעיות התנהגות ועוד.
מחקר זה חזר לאותם ילדים 12 חודשים לאחר סיום המחקר. שוב הם נבדקו יחסית לחבריהם והתברר שהישגי המחקר הקודם נשמרו גם שנה לאחר סיומו.
חשוב להבין שבמחקר הושוו תוצאות הילדים בשלוש נקודות זמן: נקודת הבסיס טרם לתחילת הטיפול בנוירופידבק, נקודת סיום טיפול לאחר 40 מפגשים של נוירופידבק ונקודת מעקב 12 חודשים מסיום הטיפול בנוירופידבק. כיוון שכך ניתן להתרשם מציוני הילדים בשלוש נקודות הזמן ולראות באופן ברור את מצב הילד. המחקר הוכיח כי הישגי הטיפול של הילדים נשמרו באופן מלא.

מאמר זה חשוב כיוון שהוא מספק נתונים על ההשפעה ארוכת הטווח של הטיפול בנוירופידבק. אנו מכירים מחקרים ארוכי טווח בתחום הפרעת הקשב והריכוז (עד 10 שנים לאחר טיפול) אך מאמר זה מספק נתונים ארוכי טווח גם באוטיזם

השארת תגובה

חייבים להתחבר כדי להגיב.